Forum Tråd

Folk Online

· Gäst Online: 1

· Medlemmar Online: 0

· Alla Medlemmar: 32
· Nyaste Medlem: annika

Logga in

Användar namn

Lösen OrdInte medlem än?
Klicka här För att registrera.

Glömt bort lösenordet?
Begär ett nyttHär.

Visa hänsyn

NewsTänker Naturvårdsverket förbjuda skoteråkning utanför leder?

Det känns tråkigt att behöva skriva dessa rader efter den första riktigt fina skoteråkningshelgen.Jag har fått samtal från både markägare och Kommunen om buskörning på olämpliga ställen. Inom tätorten så är en del leder både för skotertrafik och promenadstråk. Ett flertal klagomål har inkommit där de som inte varit motoriserade fått hoppa åt sidan och sedan blivit nersprutade med snö av skoterekipaget. Jag hoppas att vi alla skoteråkare hjälps åt genom att visa respekt och inte missbrukar terrängkörningslagens intentioner, så att vi får behålla den frihet som vi idag har. Från Kommunens sida så finns möjlighet att inskränka på ledsystemet inom tätorten, vilket givetvis är mycket olyckligt eftersom den stora majoriteten skoteråkare är mycket hänsynsfulla.
Visst hjälps vi åt att få behålla friheten, genom att vi alla fortsätter att ta hänsyn till skog o mark och alla övriga som gillar att njuta av vår fina natur. PS! Ni glömmer väl inte att stötta ledsystemen genom att betala ledavgiften 250:-/säsong till BG 690-4569. Ange namn adress+e-post.
Gm NSK Ordf Ingemar Nyberg

Infobrev

NewsÄntligen så har vi fått lite av den vita snön, även om det är för lite.
Föregående vinter bjöd på en bedrövlig skotersäsong där snön lyste med sin frånvaro och där det vid kusten enbart preparerades huvudlederna några gånger. Längre inåt kommunen så fanns det några veckor där det var skoterföre, men ledsystemen höll givetvis inte den standard som vi varit vana vid de senaste vintrarna.
Restaureringen av våra leder pågår alltjämt, och vi har nu nya stolpar och skyltar efter huvudlederna närmast kusten i princip klart förutom vissa kompletteringar. I Nyåker-Norrfors området fortsätter arbetet under hösten och vintern.
Trots den bedrövliga vintern så var vi 192 entusiastiska skoteråkare som betalade ledavgiften.
Ledavgiften är oförändrad och mycket blygsam, för 250 kronor/ säsong får du bättre leder, olika aktiviteter, och även rabatt på reservdelar hos flera skoterhandlare mot uppvisande av ledbevis.
OBS! NSK har bytt till BG Betala till BG 690-4569. PS! Glöm ej att ange namn, adress, personnummer och E-postadress. E-postadressen underlättar våra kontakter och sparar pengar i portokostnader.
OBS! Du som betalar ledavgiften deltar i utlottning av fina priser vid vårt nästa årsmöte.
Preliminära utflyktsmål vintersäsongen 2015. OBS! Kolla alltid aktuellt program. Är du intresserad av Skotersafari, kontakta Mats Olofsson Långvattnet.
2015-01-01> Åbrånets Limosine öppen alla Lördagar 12-16.00, bokning 070-356 42 71.
2015-01-16> Djupsjögården öppen fredag,lördag 17-21, bokning 072-2149647.
2015-02-07 kl 11.00-15.00 Hörnsjö Byahus
2015-03-07 kl 11.00-15.00 Skotercafé Orrböle.
2015-03-08 kl 11.00-15.00 Skotercafé Orrböle.
Följ oss på http://nordmalingsskoterklubb.nu eller Nordmalingsskoterklubb på Facebook.
Välkommen att kontakta någon av oss i styrelsen om du har några frågor eller idéer om hur vi gemensamt kan utveckla klubben. Du hittar våra kontaktuppgifter på hemsidan
Varmt välkommen som medlem i Nordmalings Skoterklubb, Styrelsen

Julklappstips

NewsHar ni någon bekant som har skoter, men som ni vet inte betalar ledavgiften.
Ge bort en julklapp i form av inbetalningen 250:- till BG 690-4569.
Glöm inte att ange namn,personnummer om möjligt samt E-post eller mobilnummer på inbetalningskortet.
Vi skickar ut ledbeviset till den ni angett på betalningen.
Alla som erlagt Ledavgift deltar i utlottning av priser i ett medlemslotteri.

Visst var det ett bra julklappstips!
GOD JUL OCH ETT RIKTIGT GOTT NYTT SKOTERÅR.

GOD JUL alla Skoterfreaks

NewsTiden rusar iväg och vi närmar oss juletid, tyvärr så har vi än en gång fått stå ut med en förvinter utan snö. Vi har haft mörkt och dystert med några enstaka provsändningar av snöflingor. Hoppet är ju det sista som överger oss, och vi har fortfarande en förhoppning om en hyfsad Norrlandsvinter. Vi önskar nu ordentligt med sursnö för att få en bra botten på våra leder. Förra säsongen gav oss en bedrövlig vinter och det var enbart de större huvudlederna som blev preparerade. Närmast kusten ett fåtal leder. Vi fortsätter satsningen på nya ledskyltar. Stolpar är monterade i Nyåkersområdet och skyltar beställda. Vi har gjort en preliminär aktivitetslista för vintern, men med förra vinterns inställda aktiviteter i färskt minne så kommer vi att avvakta tills vi får underlag för lederna innan vi lägger ut programmet på nätet.
Den 7 februari 2015 är det Skotercafé i Hörnsjö Byahus, vi hoppas att vi har skoterföre och fina leder innan dess.
Gå gärna in och följ oss kontinuerligt när det blir säsong. Vi finns också på Facebook.
Vi önskar alla en Riktigt GOD JUL

Kallelse Årsmöte

Kallelse till Årsmöte Torsdag den 30 oktober kl 19.00 Hos Mårten Nilsson i Mullsjö.
Sedvanliga ärenden, vi bjuder på fika.
Välkomna önskar styrelsen

Nationella Ledsystem?

NewsSNOFED skulle vilja ta dig och din förenings hjälp i anspråk och få veta vad ni tycker om ett nationellt ledsystem i Sverige. Vi har sammanställt en digital enkät med några frågor som vi hoppas att du och så många andra som möjligt vill svara på.
Vi kommer att lotta ut ett antal av våra populära snöspadar som tack bland de som svarat på enkäten. (perfekta för skoterförare, skidåkare, isfiskare m fl)

Vill du inte deltaga i utlottningen så behöver du inte heller fylla i några kontaktuppgifter.
Hjälp oss att sprida länken till så många som möjligt:
http://www.snofed.se/default.asp?path=33557&pageid=57317
Med vänlig hälsning och tack på förhand!
/SNOFED / Ingemar

Ledavgift

NewsLedavgiften är mycket blygsam, för 250 kronor/ säsong får du bättre leder, många aktiviteter, och även rabatt på reservdelar hos flera skoterhandlare mot uppvisande av ledbevis.. OBS! NSK har bytt till BG Betala till BG 690-4569. PS! Glöm ej att ange personnummer och E-postadress. E-postadressen underlättar våra kontakter och sparar pengar i portokostnader.

NSK Årsmöte flyttas

NewsHej alla skotervänner, det "vita guldet" lyser med sin frånvaro.
Vi blir tvungna att flytta årsmötet den 8 februari kl 13.00 från Ålidberget till Baggård Bygdegård.
Alla medlemmar välkomna med skoter eller bil.
Ännu ger vi inte upp det är bara två år sedan vi fick snö alla dagar i februari, men det krävs annat än puder för att fixa lederna.
Välkomna

Intressanta utflyktsmål 2014

NewsIntressanta utflyktsmål vintersäsongen 2014
Är du intresserad av Skotersafari, kontakta Mats Olofsson Långvattnet. OBS! Kolla alltid aktuellt program, vi finns på Facebook : Nordmalingsskoterklubb eller hemsidan http://nordmalingsskoterklubb.nu

20140201 kl 11.00 Paltkoma Torrböle
20140208 kl 13.00 Årsmöte Ålidberget.
20140222 kl 14.00 Skoterträff Hörnsjö
20140308 kl 11.00-15.00 Skotercafé Orrböle.
20140309 kl 11.00-15.00 Skotercafé Orrböle.
20140315 kl 11.00-15.00 Skotercafé Torrböle.
Välkommen att kontakta någon av oss i styrelsen om du har några frågor eller idéer om hur vi gemensamt kan utveckla klubben. Du hittar våra kontaktuppgifter på hemsidan
Varmt välkommen som medlem i Nordmalings Skoterklubb, Styrelsen

Medlemsbrev 2014

News Hej Alla Skoterägare.
Visst minns ni den fantastiskt fina "gamla Norrlandsvintern" som vi kunde njuta av i fjol vinter. Lederna var på de flesta håll bra underhållna tack vare ett suveränt jobb av alla frivilliga som på olika sätt hjälpte till med ledunderhållet. Nordmalings Skoterklubbs styrelse vill framföra ett jättestort tack till er alla.
Restaureringen av våra leder pågår alltjämt, och vi har nu nya stolpar och skyltar i princip klart i kustområdet tack vare en kämpainsats av Peter Classon och Daniel Eriksson mfl.
Under hösten så har arbetet med restaureringen fortsatt med uppsättning av nya stolpar längre in i Kommunen och arbetet fortskrider utifrån den ekonomiska situationen i klubben. Nordmalings Skoterklubb värnar självfallet om att vi alla ska få tillgång till ett välutbyggt ledsystem.
Tyvärr så är vi fortfarande bara runt 200 som årligen troget betalar ledavgift, vi har försökt med olika metoder för att öka intresset men kan konstatera att vi inte lyckas nå ut med budskapet. Medlemmar som deltar i underhållet av våra leder har möjlighet att få en viss kostnadsersättning. Ni som känner att ni vill hjälpa till, hör av er.
Den utlovade lokala Kartan kommer inte att tryckas, styrelsen bedömer att den satsning som nu görs på ledskyltningen kombinerat med den årligen reviderade Ledkartan över Länet tillfredsställer behovet. Många aktiva skoteråkare kör idag efter Gps, vilket gör att kostnaden för lokalkartan känns olönsam.
Ledavgiften är mycket blygsam, för 250 kronor/ säsong får du bättre leder, många aktiviteter, och även rabatt på reservdelar hos flera skoterhandlare mot uppvisande av ledbevis.. OBS! NSK har bytt till BG Betala till BG 690-4569. PS! Glöm ej att ange personnummer och E-postadress. E-postadressen underlättar våra kontakter och sparar pengar i portokostnader.
OBS! Om du betalar ledavgiften före 2014-01-31, så deltar du i utlottning av fina priser vid vårt årsmöte.
Du som troget betalat ledavgiften årligen, hjälp oss genom att informera "nya" skoterägare om vikten av att vi får in avgiften, så att vi har möjlighet att fortsätta underhålla och utveckla lederna.
Följ oss på http://nordmalingsskoterklubb.nu eller Nordmalingsskoterklubb på Facebook.

SMS Tjänst

”Vi har börjat använda Webb SMS för att på ett smidigare sätt informera våra medlemmar.
Ett bra sätt för att t.ex. informera om skoterträffar, aktiviteter, arbetskvällar m,m.
Informationen tror vi når snabbare och bättre fram än att ringa eller skicka mail som vi tidigare har gjort. Vi tror att många medlemmar har lättare att uppmärksamma SMS:et än E-post meddelanden. Vi använder nordmalingsskoterklubb.nu som avsändare i SMS:et.

Jag tror att detta kan bli kanonbra. Kika in på http://www.ip1.se/

*Gratis anslutnings avgift
*Ingen bindningstid
*Inga månadsavgifter
*Ange valfri text eller nummer som avsändare på alla SMS!
Erbjudande för alla skoterföreningar: 49 öre/SMS (ord. Pris: 69 öre/SMS)
Kontakta ip1, så fixar de gratis testkonto.

Render time: 0.02 seconds
467,814 Unika besökare