Forum Tråd

Folk Online

· Gäst Online: 1

· Medlemmar Online: 0

· Alla Medlemmar: 32
· Nyaste Medlem: annika

Logga in

Användar namn

Lösen OrdInte medlem än?
Klicka här För att registrera.

Glömt bort lösenordet?
Begär ett nyttHär.

Ny bro över Aspån

NewsStort tack till alla som bidragit till den nya bron över Aspån. Ni som jobbat med den har gjort ett fantastiskt arbete. Ni som sponsrat bron på olika sätt vill vi rikta ett stort tack till. De senaste milda vintrarna har gjort att allt färre betalar ledavgift, men vi hoppas och tror att det kommer snö i vinter. Vi är förberedda och har röjt, byggt och förbättrat lederna även inför denna säsong. En GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR alla skotervänner.

Kallelse Årsmöte 2016

DownloadsVälkomna till Nordmalings SkoterKlubbs Årsmöte 2016-10-31 kl 19.00 Hos Johan o Mårten Nilsson i Mullsjö.
Sedvanliga årsmöteshandlingar.
Summering fjolårets verksamhetsår.
Hur kan vi bli fler som hjälper till att finansiera ledunderhållet?
Vi behöver föryngra medelåldern, ta med era ungdomar så att vi får en bra dialog om framtiden.
Gemensamt siktar vi mot en bra vinter med härliga leder.
Välkomna önskar sittande styrelse Gm Ordf Ingemar Nyberg

Medlemsbrev

Downloads Hej alla Skoterägare.
Föregående vinter bjöd på regn och blidväder vid kusten och resulterade i en bedrövlig skotersäsong. Endast i inre delen av Kommunen fanns tillräckligt av det vita pudret för att kunna skapa fina leder. Standarden i övrigt på ledsystemet nådde på grund av vädrets makter inte upp till våra förväntningar som vi varit vana vid de senaste vintrarna.
Restaureringen av våra leder pågår alltjämt och arbetet fortsätter även denna vinter.Vi har under åren provat lite olika metoder för att få in ledavgifterna. Föregående år så provade vi den nya tekniken med SMS, Facebook, vår hemsida samt skyltar efter lederna med påminnelse om ledavgiften. I efterhand kan vi konstatera att detta blev ett totalt misslyckande. Vi har aldrig haft så få betalande medlemmar, endast 68 betalade ledavgiften.Kontentan är att vi nu detta år går tillbaka till att skicka ut informationsbrev, skyltar efter lederna och använder hemsidan, Facebook och Swisch. Ledavgiften är oförändrad och mycket blygsam, för 250 kronor/ säsong får du bättre leder, olika aktiviteter, och även rabatt på reservdelar hos flera skoterhandlare mot uppvisande av ledbevis.
Betala till BG 690-4569 PS! Glöm ej att ange namn och adress, samt gärna E-postadress eller mobilnummer. Nytt i år, du kan Swisha 250 kronor till 1236449037 och ange dina kontaktuppgifter. Du som betalar ledavgiften deltar i utlottning av fina priser vid vårt nästa årsmöte.
Preliminära utflyktsmål vintersäsongen 2016. OBS! Kolla alltid aktuellt program på hemsidan. Är du intresserad av Skotersafari, kontakta Mats Olofsson Långvattnet.
2016-01-01> Åbrånets Limosine öppen alla Lördagar 12-16.00, koll-boka 070-356 42 71.
2016-01-01> Djupsjögården kolla öppettider och bokning 072-2149647.
2016-01-23> Norrforsgårdens pizza sista lördagen varje månad, kolla-boka 070-2402255.
2016-02-06 Vännäs skoterträff.
2016-02-13 kl 11.00-15.00 Skoterträff Hörnsjö Byahus.
2016-02-20 Vinteryran Långviksmon.
2016-03-05 kl 11.00-14.00 Skoterträff Långvattnet.
2016-03-12 och 13 kl 11.00-15.00 Skotercafé Orrböle.
SkoterFolkrace i Torrböle går av stapeln i slutet mars eller början april, fastställs senare.
Följ oss på http://nordmalingsskoterklubb.nu eller Nordmalingsskoterklubb på Facebook. Varmt välkommen som medlem i Nordmalings Skoterklubb

Årsmöte

NewsVälkomna till Nordmalingsskoterklubbs årsmöte tisdagen den 27 oktober kl 19.00 hos Mårten och Johan Nilsson i Mullsjö. Sedvanliga ärenden, planering av vintersäsongen samt dragning i medlemslotteriet. Vi bjuder på fika. Välkomna önskar styrelsen.

Visa hänsyn

NewsTänker Naturvårdsverket förbjuda skoteråkning utanför leder?

Det känns tråkigt att behöva skriva dessa rader efter den första riktigt fina skoteråkningshelgen.Jag har fått samtal från både markägare och Kommunen om buskörning på olämpliga ställen. Inom tätorten så är en del leder både för skotertrafik och promenadstråk. Ett flertal klagomål har inkommit där de som inte varit motoriserade fått hoppa åt sidan och sedan blivit nersprutade med snö av skoterekipaget. Jag hoppas att vi alla skoteråkare hjälps åt genom att visa respekt och inte missbrukar terrängkörningslagens intentioner, så att vi får behålla den frihet som vi idag har. Från Kommunens sida så finns möjlighet att inskränka på ledsystemet inom tätorten, vilket givetvis är mycket olyckligt eftersom den stora majoriteten skoteråkare är mycket hänsynsfulla.
Visst hjälps vi åt att få behålla friheten, genom att vi alla fortsätter att ta hänsyn till skog o mark och alla övriga som gillar att njuta av vår fina natur. PS! Ni glömmer väl inte att stötta ledsystemen genom att betala ledavgiften 250:-/säsong till BG 690-4569. Ange namn adress+e-post.
Gm NSK Ordf Ingemar Nyberg

Infobrev

NewsÄntligen så har vi fått lite av den vita snön, även om det är för lite.
Föregående vinter bjöd på en bedrövlig skotersäsong där snön lyste med sin frånvaro och där det vid kusten enbart preparerades huvudlederna några gånger. Längre inåt kommunen så fanns det några veckor där det var skoterföre, men ledsystemen höll givetvis inte den standard som vi varit vana vid de senaste vintrarna.
Restaureringen av våra leder pågår alltjämt, och vi har nu nya stolpar och skyltar efter huvudlederna närmast kusten i princip klart förutom vissa kompletteringar. I Nyåker-Norrfors området fortsätter arbetet under hösten och vintern.
Trots den bedrövliga vintern så var vi 192 entusiastiska skoteråkare som betalade ledavgiften.
Ledavgiften är oförändrad och mycket blygsam, för 250 kronor/ säsong får du bättre leder, olika aktiviteter, och även rabatt på reservdelar hos flera skoterhandlare mot uppvisande av ledbevis.
OBS! NSK har bytt till BG Betala till BG 690-4569. PS! Glöm ej att ange namn, adress, personnummer och E-postadress. E-postadressen underlättar våra kontakter och sparar pengar i portokostnader.
OBS! Du som betalar ledavgiften deltar i utlottning av fina priser vid vårt nästa årsmöte.
Preliminära utflyktsmål vintersäsongen 2015. OBS! Kolla alltid aktuellt program. Är du intresserad av Skotersafari, kontakta Mats Olofsson Långvattnet.
2015-01-01> Åbrånets Limosine öppen alla Lördagar 12-16.00, bokning 070-356 42 71.
2015-01-16> Djupsjögården öppen fredag,lördag 17-21, bokning 072-2149647.
2015-02-07 kl 11.00-15.00 Hörnsjö Byahus
2015-03-07 kl 11.00-15.00 Skotercafé Orrböle.
2015-03-08 kl 11.00-15.00 Skotercafé Orrböle.
Följ oss på http://nordmalingsskoterklubb.nu eller Nordmalingsskoterklubb på Facebook.
Välkommen att kontakta någon av oss i styrelsen om du har några frågor eller idéer om hur vi gemensamt kan utveckla klubben. Du hittar våra kontaktuppgifter på hemsidan
Varmt välkommen som medlem i Nordmalings Skoterklubb, Styrelsen

Julklappstips

NewsHar ni någon bekant som har skoter, men som ni vet inte betalar ledavgiften.
Ge bort en julklapp i form av inbetalningen 250:- till BG 690-4569.
Glöm inte att ange namn,personnummer om möjligt samt E-post eller mobilnummer på inbetalningskortet.
Vi skickar ut ledbeviset till den ni angett på betalningen.
Alla som erlagt Ledavgift deltar i utlottning av priser i ett medlemslotteri.

Visst var det ett bra julklappstips!
GOD JUL OCH ETT RIKTIGT GOTT NYTT SKOTERÅR.

GOD JUL alla Skoterfreaks

NewsTiden rusar iväg och vi närmar oss juletid, tyvärr så har vi än en gång fått stå ut med en förvinter utan snö. Vi har haft mörkt och dystert med några enstaka provsändningar av snöflingor. Hoppet är ju det sista som överger oss, och vi har fortfarande en förhoppning om en hyfsad Norrlandsvinter. Vi önskar nu ordentligt med sursnö för att få en bra botten på våra leder. Förra säsongen gav oss en bedrövlig vinter och det var enbart de större huvudlederna som blev preparerade. Närmast kusten ett fåtal leder. Vi fortsätter satsningen på nya ledskyltar. Stolpar är monterade i Nyåkersområdet och skyltar beställda. Vi har gjort en preliminär aktivitetslista för vintern, men med förra vinterns inställda aktiviteter i färskt minne så kommer vi att avvakta tills vi får underlag för lederna innan vi lägger ut programmet på nätet.
Den 7 februari 2015 är det Skotercafé i Hörnsjö Byahus, vi hoppas att vi har skoterföre och fina leder innan dess.
Gå gärna in och följ oss kontinuerligt när det blir säsong. Vi finns också på Facebook.
Vi önskar alla en Riktigt GOD JUL

Kallelse Årsmöte

Kallelse till Årsmöte Torsdag den 30 oktober kl 19.00 Hos Mårten Nilsson i Mullsjö.
Sedvanliga ärenden, vi bjuder på fika.
Välkomna önskar styrelsen

Nationella Ledsystem?

NewsSNOFED skulle vilja ta dig och din förenings hjälp i anspråk och få veta vad ni tycker om ett nationellt ledsystem i Sverige. Vi har sammanställt en digital enkät med några frågor som vi hoppas att du och så många andra som möjligt vill svara på.
Vi kommer att lotta ut ett antal av våra populära snöspadar som tack bland de som svarat på enkäten. (perfekta för skoterförare, skidåkare, isfiskare m fl)

Vill du inte deltaga i utlottningen så behöver du inte heller fylla i några kontaktuppgifter.
Hjälp oss att sprida länken till så många som möjligt:
http://www.snofed.se/default.asp?path=33557&pageid=57317
Med vänlig hälsning och tack på förhand!
/SNOFED / Ingemar

Ledavgift

NewsLedavgiften är mycket blygsam, för 250 kronor/ säsong får du bättre leder, många aktiviteter, och även rabatt på reservdelar hos flera skoterhandlare mot uppvisande av ledbevis.. OBS! NSK har bytt till BG Betala till BG 690-4569. PS! Glöm ej att ange personnummer och E-postadress. E-postadressen underlättar våra kontakter och sparar pengar i portokostnader.
Render time: 0.02 seconds
289,958 Unika besökare